رفتارهای پرخطر (سری سوم)
⚠️انواع روابط جنسی پرخطر (۲)
رابطهی جنسی با افراد پرخطر:
آمیزش با افرادی که روابط جنسی کنترلنشده دارند یا از سلامت جنسی آنها اطمینان نداریم.
•رابطهی جنسی برای افراد مبتلا به بیماریهای مقاربتی: کسانی که یک یا چند بیماری مقاربتی دارند برای ابتلا به سایر بیماریهای مقاربتی آمادگی بیشتری دارند. این افراد نه تنها باید مراقب انتقال بیماری خود به شریک جنسیشان باشند، بلکه خودشان نیز بیشتر در معرض خطر ابتلا به سایر بیماریهای مقاربتیاند.
•رابطهی جنسی برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند: کسانی که سیستم ایمنیشان ضعیف است یا خوب کار نمیکند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتیاند و در مقابل این بیماریها به مراقبت بیشتری احتیاج دارند.
🛑اگر درگیر رابطه پرخطر شدید چه اقداماتی را انجام دهید؟
۱) اگر به هر دلیلی مشکوک به ابتلا به ویروس HIV (عامل بیماری ایدز ) بودید، طی ۷۲ ساعت اول بعد از مواجهه، به مراکز بیماریهای رفتاری یا به پزشک مراجعه کنید تا در “صورت صلاحدید” پزشک آن مرکز، داروی ضد ویروس دریافت کنید. دریافت دارو فقط ظرف ۷۲ ساعت اول میتواند احتمال انتقال ویروس را به شدت کاهش دهد.
هرچه این فاصله زمانی کمتر باشد بهتر است.
۲) بیش از حد نگران نباشید اما نسبت به علایم معمول بیماریهای مقاربتی (که در پستهای قبلی هم آمده) حساس باشید و درصورت بروز ضایعات پوستی، ترشحات غیرمعمول و سایر علائم به پزشک مراجعه کنید.
۳) آزمایشات بیماریهای مقاربتی به طور معمول حدود چند هفته بعد از مواجهه (درصورت عدم بروز علائم) مثبت میشوند که در مورد بیماریهای مختلف، متفاوت است. پس بعد از مواجهه، برای تست کامل بیماریهای مقاربتی به پزشک مراجعه کنید و با فاصله زمانی مناسب، تستها را درخواست کنید. ( تستهای کامل بیماری مقاربتی به زودی در پستهای بعدی توضیح داده میشود.)