مطالعات محققان دانشگاه بوستون نشان می دهد با استفاده از الگوی نشانگرهای زیستی می توان نحوه پیرشدن افراد و خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سن را پیش بینی کرد.
مطالعات محققان دانشگاه بوستون نشان می دهد با استفاده از این الگوی نشانگرهای زیستی می توان نحوه پیرشدن انسان و تغییرات عملکرد شناختی و فیزیکی مرتبط با افزایش سن، طول عمر و بیماری های مرتبط با افزایش سن از قبیل حمله قلبی، سکته مغزی، دیابت نوع 2 و سرطان را پیش بینی کرد؛ از طرفی می توان پیش بینی کرد چه افرادی با افزایش سن از سلامت بیشتری برخوردارند.
محققان برای این آزمایش نشانگر های زیستی حدود پنج هزار شرکت کننده را بررسی کردند. نشانگر های زیستی به مواد شیمیایی موجود در خون گفته می شود. نتایج نشان داد الگوی 19 نشانگر زیستی حدود نیمی از شرکت کنندگان متوسط بود؛ ولی گروه کوچکی از شرکت کنندگان، الگوهای ویژه ای داشتند که از الگوی استاندارد انحراف داشت و حاکی از احتمال افزایش نرخ شرایط خاص پزشکی، سطح عملکرد فیزیکی و خطر مرگ پس از هشت سال بود.
محققان در طول این آزمایش، موفق به شناسایی 26 نشانگر زیستی پیش بینی کننده نحوه پیری شدند.
نتیجه این مطالعه راهکارهای با ارزشی را در زمینه روش های درمانی جدید و مورد نیاز و ساخت داروهای کارآمد در اختیار محققان قرار می دهد.
نتایج این تحقیقات در نشریه Aging Cell منتشر شده است.